TBF - Jag vill inte va' (som alla andra)

Alla bloggar och Instagramkonton med lite självaktning kör ju med TBT - Throw Back Thursday. Men eftersom jag inte vill vara som alla andra, kör jag med Throw Back Friday - TBF.
 
Jag har en kompis som tycker att man måste hänga med, som alltid letar den senaste musiken och som avskyr fester där man bara spelar gamla godingar. Sån är inte jag. Ibland vill jag bara lyssna på musik som jag kan. Som idag, när dagen består av projektplanering, intressentanalyser och annat spännande, då måste det vara något lättlyssnat i hörlurarna. Så när jag stod och väntade på tåget i morse, fick jag ett oerhört sug att höra på "tidigt 80-tals-tonårspunk-pop", alltså gamla hederliga Noice. Minns ni??? Nu menar jag självklart originalbandet, innan Hasse Carlsson och Fredrik von Gerber lämnade bandet och innan Peo Thyrén och Freddie Hansson släppte "Europa" med Niclas Östergren (en bra skiva men inte riktiga Noice).
 
Och när jag hör Noice kommer också brorsans gamla band från den tiden också upp i skallen, särskilt den fantastiska låten "Skilsmässobarn" ("Vad fan skall man göra när kärringarna glor och polarna sviker? Då vill man gå och hänga sig nånstans där i skiten! Skilsmässobarn, är det nåt att va', skilsmässobarn, är det nåt att va'" - ni fattar storheten i detta band från Vara-Götene-Skara?). Är det jobbigt, brorsan, att jag inte har glömt?
 
Klassiker som "Du lever bara en gång","Jag är trött på tonårsdrömmen", "Kan inte leva utan pop", "Göra vad jag vill" och inte minst min första "Theme-song" nånsin (och som fortfarande är min theme-song): "Jag vill inte va (som alla andra)". Så dagens TBF kommer här, tyvärr var detta innan video-kulturen så ni får hålla tillgod med en live-spelning från 1981.
 
 

Inte bara ett grattiskort

Visst är det ibland riktigt trist att bara ge ett grattiskort med pengar i. Jag har gjort många varianter på temat men det har ändå känts trist.
 
Häromveckan tog barnens syssling studenten. Eftersom hon två dagar senare flyttade till Nya Zeeland, var inte presentvalet så svårt - Nya Zeelänska dollar (vi var knappast ensamna om den briljanta idén, men bara bättre för Isabelle). Och, när jag kollade runt på nätet efter inspiration, hittade jag detta "kort": en "Exploding box".
 
Jag hämtade inspiration från många olika sidor på nätet och gjorde min egen variant, men missade förstås att skriva upp mina egna mått (precis som jag missar när jag lagar mat). Många exploding boxar på nätet är dekorerade med vackra papper. Själv använde jag foton på studenten och skapade ett litet minialbum istället. Tyckte det passade bra till en student.
 
När man gör en box får man tänka lite och räkna lite, man måste vara exakt i måtten, vilket jag inte brukar vara så bra på, kör oftast på ögonmåttet. Men för att boxen skall bli just en box, måste man vara exakt.
 
 
Denna box bestod av två nivåer. Man kan göra en box på en eller tre nivåer också. Fler än tre nivåer blir väldigt smått och svårt att dekorera.
 
 
I mitten av mitt översta lager satte jag ett band, där pengarna stacks i. Jag hade tänkt att vika sedlarna lite snyggt, men Nya Zeeländska dollar går inte att vika.
 
 
Att sedlarna var vackra i sig, gjorde hela presenten ännu trevligare tycker jag.
 
 
Locket fick flygtema, eftersom hon nu skulle flyga till andra sidan jorden. Resten av boxen fick de Nya Zeeländska färgerna. Jag gillar ju teman.
 
 
Den enda som är lite pilligt är att få till prydliga hörn.
 
 
Den färdiga boxen dekorerades med ett enda foto på studenten och mamman. Det gäller att få till rätt storlek på locket om man skall dekorera utsidan. Jag ville att fotot skulle synas ordentligt och inte döljas av locket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg