På väggarna

I höstas vann jag en tavla av en av våra favoritkonstnärer, Edin Dzanic. Helt otroligt. Och jag går förbi tavlan varje dag och blir så glad. Den är strategiskt placerad i trappan, brevid ytterdörren, så vi ser den nästan hela tiden.
 
 
 
Och eftersom vi fullkomligt älskar hans konst, köpte vi härom veckan en ny tavla, denna gång ett konsttryck, signerat och numrerat såklart! Detta härliga konstverk hänger ovanför TV:n, så den ser vi också hela tiden.
 
 
Samtidigt bytte vi ram på en härlig tavla av en annan favoritkonstnär, Ulf Eriksson från Tjörn. Tänk vad en ram kan lyfta bilden.
 
 
 

Förhandsvisning

Idag var jag på en förhandsvisning av IKEA:s kollektion Bråkig. Man har samarbetat med ett danskt designkollektiv och gjort några riktigt roliga saker. Och idag var det, som sagt, förhandsvisning. För speciellt utvalda hade varit kul att skriva, men det var för Familymedlemmar (som anmält sig.)

Lite wraps serverades och man visade nyheter som kommer i februari och självklart kollektionen Bråkig. Därefter var det band-klippning och sen var det dags att shoppa.

Shoppingen blev till totalkaos, vet inte vad som orsakade det. Kanske orden "designsamarbete", "begränsad upplaga" eller "tar det slut finns det inget mer". Men folk var som tokiga. Man ryckte paket med kaffekoppar ur händerna på varandra och knuffades som om de aldrig sett en frukostskål förut. Det var mer än en skål som gick i kras.

Jag hade ledsnat redan när jag såg alla människor (endast kvinnor...) rusa från restaurangen för att komma först till utställningen. Det var egentligen bara två saker jag hade tänkt att köpa, nya frukostskålar och en fin bricka, och båda sakerna fick jag tag i. Plus nya tapeter till toaletten på övervåningen.
På väg mot kassan såg jag många varor som folk roffat åt sig men ångrat sig, när väl man lugnat sig. Så idiotiskt och småaktigt.

Men trots alla hysteriska shoppare var det riktigt kul att gå på en visning och se vad som kommer. Tror att jag skall leta efter fler design-föreläsningar framöver. Det är ju så kul och inspirerande. Fast nu skall jag inviga mina nya skålar med lite yoghurt.

Nya skor

Jag har gett upp mot vintern och skoproblemet. Mina gamla fulskor är numera utbytta mot en modernare variant. Rätt fula men betydligt mindre klumpiga. Droppen var nämligen i måndags när jag var så trött i benen att jag inte orkade lyfta på fötterna i en trappa, utan ramlade. Men eftersom jag, av nån anledning, blir förbaskat snål när det kommer till vinterskor fick det bli ett reaköp.

När jag gick där i skoaffären drogs blicken till alla fina skor med klackar. Klart roligare än trista ordentliga varma pjuks. Och självklart kom ett par såna snyggingar med hem också. När snön försvinner åker dessa snyggingar på foten.Visa fler inlägg