Sommarläsningen

Jag har alltid varit en bokmal, från det jag var liten. Jag läste allt. När jag var 10 började jag läsa Agatha Christieböcker, den författare jag älskar mest av alla. Jag läste också ungdomsböcker och även mammas (och hennes väninnors) gamla ungdomsböcker. Bland annat om sköterskan Cherry-Ames, någon som läste dem? En amerikansk sköterska under andra världskriget som löste brott i bästa Kitty-anda. 
 
Sen hände det en massa trista saker i livet och under många år läste jag ingenting. Kunde ibland klämma in en bok per sommar, på sin höjd. I vintras gjorde jag ett nytt tappert försökt att läsa Att säga Ja, av Dawn Frech  (Mr P och svärmor läser hela tiden, så jag har förebilder där). Sen fick jag "Den lilla bokhandeln runt hörnet" i morsdagspresent, och då hände det något. Den boken läste jag ut på en helg och sen har det bara fortsatt. 10 böcker har jag klämt sen mors dag. Inte illa för någon som läst en bok om året max de senaste 12 åren. 
 
 
På semestern var vi en sväng hos Mr Ps faster och fick med oss en hel bärkasse med böcker. Plus att jag lånat från svärmor. Och köpt en del. Så nu har jag att läsa hela vintern. Frågan är vilken jag skall börja med av dessa tre: 
 
 
Projekt Rosie har jag börjat på men den var lite seg. Fast jag kanske skall ge den en chans. 
Arthur Pepper verkar ju jättemysig
Lilla bokhandeln i Paris handlar ju om en av mina favoritstäder (och Knasbollen röstade för att jag skulle börja med den). 
 
Elle skall jag ta någon av låneböckerna från svärmor. Är lite sugen på J.K Rowlings Den tomma stolen. Eller någon av Lian Moriartys böcker. När jag tänker efter har jag inte tid att jobba, måste ju ligga på soffan och läsa hela tiden. 

Veckans theme-song

Just denna vecka är denna låt min favorit. Bara för att det är Europride och ett stundnade val. Den summerar det mesta vad jag känner just nu. Och eftersom det är fredagseftermiddag och jag är trött, passar titeln väldigt bra med min sinnesstämning. 
 
Första länken går till videon och den andra länken är texten. 
 
 
 
 

Kulturkalas med Europride

Sista semesterdagen firas som alltid med kidsen på Göteborgs kulturkalas, i år kryddat med Europride. En tradition som vi alla gillar, på lite olika sätt.

I år har vi sett ett gäng pensionärer dansa squaredance på scenen i Bältesspännareparken, sett några galna akrobater och en rätt trist barnshow i Trädgårdsföreningen. Vi har ätit churros och ritat Pride-flagga. Tagit roliga foton i olika fotoautomater och gömt oss från regnet i Palmhuset. 

Det finns hur mycket som helst att göra. Och då har vi bara hållit oss i och kring Trädgårdsföreningen. Det är här barnaktiviteterna finns. 

I Bältesspännareparken var det fullt med food-trucks men kidsen ville äta på restaurang, så vi mötte upp Mr P  för en lunch. Och vi avslutade dagen på matmarknaden vid Gustav Adolfs torg. Här fanns det ännu fler matställen från många olika länder och nu blev Knasbollen inspirerad. Så det kan hända att vi får åka in igen på lördag, innan paraden, och äta lite lunch. 

En härlig avslutning på en helt fantastisk semester. Två dagars jobb väntar innan det blir helg. Skönt med en mjukstart, även om mina första två dagar är fullspäckade redan. 


Visa fler inlägg