Min topplista

Ibland fastnar jag framför TV:n och kollar på något intelligensbefriande,det finns mycket skit att se på. Jag fastnar i Hotel Inspector, Cupcake King och Home and Away (eller En plats på landet som det heter på svenska). Här kommer min topplista (utan inbördes ordning) över småsjuka realityshower som får mej att glömma att städa: 
 
- Call of the Wildman - här har vi Turtleman som härjar i obygden i Kentucky. Hans jobb är att ta hand om sköldpaddor, skunkar, ormar, pungråttor mm som finns där de inte skall vara. En riktig Bluegrass-typ som kan ses på Animal Planet. 
Finding Bigfoot - ni fattar själva, ett program man inte kan missa! Ett gäng "forskare" som ger sig ut i obygden var som helst i USA och letar efter Bigfoot. "Believers" som sett varelsen eller bara spår, inget är för litet för att gänget skall ge sig ut och undersöka. För trovärdighetens skull har de också med en "skeptiker" som inte tror alls på sånt här. 
- Ice Road Truckers - En klassiker. Is, stora långtradare och tävling. Pålitligt och bra. 
Ax Men - Timmerdags! Möt männen från Oregon som riskerar sina liv för virke. Möt de manliga männen från skogarna.
- My cat from hell - En "katt-beteendevetare" med kul skägg åker runt till folk som har galna katter. Han är en "kattlyssnare" och fixar alla problem man kan ha med sin katt. 
- Fishtank Kings - Man bygger stora akvarium till de superduperrika människorna som vill ha en haj eller något annat exoktiskt där hemma. 
- Guldjakt i Yukon - Modern guldrusch och skattjakt. Farligt, smutsigt och slitigt. Man kämpar och man bråkar med varandra. Man slåss mot berget och mot gäldenärer. Det är kallt, det är jävligt på National Geographic. 
- Gator Boys - två polare som tar hand om alligatorer, som är där de inte skall vara, de heller. I Everglades hittar vi dem. Lite alligatorbrottning och lite cat-fights mellan de två tjejerna som jobbar på företaget hinns också med. 
- Äckliga sätt att bli rik på - ett av de äckligaste programmet jag sett. Man tjänar pengar på att gräva fram mängder av metmaskar, musslor och annat äckligt i flodbankar.  

Bubblare:
Mermaids: the new evidence (forskare som letar spår, samma som Finding Bigfoot fast under vattnet), Rescue Ink (en grupp med åtta tuffa killar täckta av tatueringar kommer New Yorks djur till undsättning...) och ett galet program om nån slags "jag-sjuter-flest-alligatorer-tävling" i Lousisianas träskmarker (där man kan undra om det verkligen finns såna hillbilly-människor eller om allt bara är fejk). 
 
 

En dag att glömma

Vissa dagar har jag huvudet under armen. Jag glömmer allt. Igår var en sån dag. Eller vad sägs om:

- glömma den lilla knäppgökens stövlar hemma, så hon fick vara blöt om fötterna hela dagen på dagis (fast varken jag eller dagisfröken trodde det skulle regna "så det gör ju inget")....

- glömma bilnyckeln när p-tiden gått ut och skulle förlängas (kul att stå där med biljetten i handen när bilnyckeln ligger uppe på kontoret)....

- glömma bort bilnumret när jag skulle boka verkstadstid (efter lite chattande gick det att lösa med verkstan)....

- glömma plånboken på kontoret, så att en kollega fick låsa in den och gömma nyckeln (råkade berätta för den lilla knäppgöken att om man inte har körkort med sig får man egentligen inte köra bil. Då ställer sig den lilla människan på en sten på skolgården och vrålar "MAMMA FÅR INTE KÖRA BIL FÖR HON HAR INGET KÖRKORT". Då blev den glömska mamman en generad mamma också....)

- glömma nycklarna i ytterdörren (tur att Mr P kom hem och upptäckte det, annars hade den glömska mamman varit en väldigt förvirrad mamma nu på morgonen)....

 

Så gårdagen vill jag helst glömma och skall verkligen verkligen försöka skärpa till mej lite och klara denna dag utan att glömma något.

 
 
 
 
 

Tapetfrossa

Idag har jag och B-svägerskan varit på Happy Homes i Mölndal och spanat på tapeter. Vän av ordning kan ju nu undra om B-svägerskan är en sämre variant av en svägerska, men så är inte fallet. Hennes namn råkar bara börja på B (eller rättare sagt ett E men jag brukar säga B-namnet). Jag har också en Sura-svägerska, som inte alls är sur, och en C-svägerska som inte heller är en sämre variant av svägerskor.
 
Hur som helst var jag och B-svägerskan på ett Villaägarna-event och skulle få veta vilka tapettrender som gäller just nu men av någon anledning det blev inte så. Men däremot fick vi massor av larm och lås-information. Väldigt intressant det också, och nyttigt. Att ha en ytterdörr med vanligt mekaniskt lås och nyckel är såååå 2000-tal... Nu skall det vara superduper digitalt med koder och appar, man kan öppna dörren med appen och man kan blocka ens man om han varit dum. Han kan å andra sidan larma på huset med samma app och då blir det lite kaos.....
 
Som den pappersnörd jag nu är, kan jag inte annat än älska tapeter. Går runt och blir alldeles tokig. Och är lite sur över att jag snart har tapetserat hela vårt hem och tyvärr är jättenöjd med det som finns på våra väggar. För det finns ju så himla mycket snyggt! Jag kanske kan bli tapet-konsult och åka hem till folk och tala om vad de skall ha på väggarna. Fast då får jag ju inte heller se allt fint. Eller så får vi köpa ett hus till som vi kan tapetsera. Det tål att tänkas på. Jag hade kunnat fota nästan alla tapeter som fanns men här är bara några favoriter. Tyvärr blev jag så exalterad att jag missade tillverkare av tapeterna men drak-tapeten kommer från Osborne and Little.
 
 
Och denna är dagens absoluta favorit. Tänk att få ha den i kök och matrum. Eller i alla fall kök. Den här kommer från Manuel Canovas och jag fullkomligt älskar den. När jag blir rik kanske jag köper den.
 
 
Visa fler inlägg