0 Läs mer >>
Ibland fastnar jag framför TV:n och kollar på något intelligensbefriande,det finns mycket skit att se på. Jag fastnar i Hotel Inspector, Cupcake King och Home and Away (eller En plats på landet som det heter på svenska). Här kommer min topplista (utan inbördes ordning) över småsjuka realityshower som får mej att glömma att städa: 
 
- Call of the Wildman - här har vi Turtleman som härjar i obygden i Kentucky. Hans jobb är att ta hand om sköldpaddor, skunkar, ormar, pungråttor mm som finns där de inte skall vara. En riktig Bluegrass-typ som kan ses på Animal Planet. 
Finding Bigfoot - ni fattar själva, ett program man inte kan missa! Ett gäng "forskare" som ger sig ut i obygden var som helst i USA och letar efter Bigfoot. "Believers" som sett varelsen eller bara spår, inget är för litet för att gänget skall ge sig ut och undersöka. För trovärdighetens skull har de också med en "skeptiker" som inte tror alls på sånt här. 
- Ice Road Truckers - En klassiker. Is, stora långtradare och tävling. Pålitligt och bra. 
Ax Men - Timmerdags! Möt männen från Oregon som riskerar sina liv för virke. Möt de manliga männen från skogarna.
- My cat from hell - En "katt-beteendevetare" med kul skägg åker runt till folk som har galna katter. Han är en "kattlyssnare" och fixar alla problem man kan ha med sin katt. 
- Fishtank Kings - Man bygger stora akvarium till de superduperrika människorna som vill ha en haj eller något annat exoktiskt där hemma. 
- Guldjakt i Yukon - Modern guldrusch och skattjakt. Farligt, smutsigt och slitigt. Man kämpar och man bråkar med varandra. Man slåss mot berget och mot gäldenärer. Det är kallt, det är jävligt på National Geographic. 
- Gator Boys - två polare som tar hand om alligatorer, som är där de inte skall vara, de heller. I Everglades hittar vi dem. Lite alligatorbrottning och lite cat-fights mellan de två tjejerna som jobbar på företaget hinns också med. 
- Äckliga sätt att bli rik på - ett av de äckligaste programmet jag sett. Man tjänar pengar på att gräva fram mängder av metmaskar, musslor och annat äckligt i flodbankar.  

Bubblare:
Mermaids: the new evidence (forskare som letar spår, samma som Finding Bigfoot fast under vattnet), Rescue Ink (en grupp med åtta tuffa killar täckta av tatueringar kommer New Yorks djur till undsättning...) och ett galet program om nån slags "jag-sjuter-flest-alligatorer-tävling" i Lousisianas träskmarker (där man kan undra om det verkligen finns såna hillbilly-människor eller om allt bara är fejk). 
 
 

Min topplista

0 Läs mer >>

Vissa dagar har jag huvudet under armen. Jag glömmer allt. Igår var en sån dag. Eller vad sägs om:

- glömma den lilla knäppgökens stövlar hemma, så hon fick vara blöt om fötterna hela dagen på dagis (fast varken jag eller dagisfröken trodde det skulle regna "så det gör ju inget")....

- glömma bilnyckeln när p-tiden gått ut och skulle förlängas (kul att stå där med biljetten i handen när bilnyckeln ligger uppe på kontoret)....

- glömma bort bilnumret när jag skulle boka verkstadstid (efter lite chattande gick det att lösa med verkstan)....

- glömma plånboken på kontoret, så att en kollega fick låsa in den och gömma nyckeln (råkade berätta för den lilla knäppgöken att om man inte har körkort med sig får man egentligen inte köra bil. Då ställer sig den lilla människan på en sten på skolgården och vrålar "MAMMA FÅR INTE KÖRA BIL FÖR HON HAR INGET KÖRKORT". Då blev den glömska mamman en generad mamma också....)

- glömma nycklarna i ytterdörren (tur att Mr P kom hem och upptäckte det, annars hade den glömska mamman varit en väldigt förvirrad mamma nu på morgonen)....

 

Så gårdagen vill jag helst glömma och skall verkligen verkligen försöka skärpa till mej lite och klara denna dag utan att glömma något.

 
 
 
 
 

En dag att glömma

0 Läs mer >>
Idag har jag och B-svägerskan varit på Happy Homes i Mölndal och spanat på tapeter. Vän av ordning kan ju nu undra om B-svägerskan är en sämre variant av en svägerska, men så är inte fallet. Hennes namn råkar bara börja på B (eller rättare sagt ett E men jag brukar säga B-namnet). Jag har också en Sura-svägerska, som inte alls är sur, och en C-svägerska som inte heller är en sämre variant av svägerskor.
 
Hur som helst var jag och B-svägerskan på ett Villaägarna-event och skulle få veta vilka tapettrender som gäller just nu men av någon anledning det blev inte så. Men däremot fick vi massor av larm och lås-information. Väldigt intressant det också, och nyttigt. Att ha en ytterdörr med vanligt mekaniskt lås och nyckel är såååå 2000-tal... Nu skall det vara superduper digitalt med koder och appar, man kan öppna dörren med appen och man kan blocka ens man om han varit dum. Han kan å andra sidan larma på huset med samma app och då blir det lite kaos.....
 
Som den pappersnörd jag nu är, kan jag inte annat än älska tapeter. Går runt och blir alldeles tokig. Och är lite sur över att jag snart har tapetserat hela vårt hem och tyvärr är jättenöjd med det som finns på våra väggar. För det finns ju så himla mycket snyggt! Jag kanske kan bli tapet-konsult och åka hem till folk och tala om vad de skall ha på väggarna. Fast då får jag ju inte heller se allt fint. Eller så får vi köpa ett hus till som vi kan tapetsera. Det tål att tänkas på. Jag hade kunnat fota nästan alla tapeter som fanns men här är bara några favoriter. Tyvärr blev jag så exalterad att jag missade tillverkare av tapeterna men drak-tapeten kommer från Osborne and Little.
 
 
Och denna är dagens absoluta favorit. Tänk att få ha den i kök och matrum. Eller i alla fall kök. Den här kommer från Manuel Canovas och jag fullkomligt älskar den. När jag blir rik kanske jag köper den.
 
 

Tapetfrossa

0 Läs mer >>
Framför kaminen hos pappsen är det så mysigt. Och att äta pepparkakor och dricka te där skapar värsta julkänslan! Den kom ovanligt sent i år, julkänslan. Den kommer alltid i september. Fast jag har ju haft lite annat att tänka på än jul, om man säger så. Men nu när jag vi tagit avsked av min bror och man kan börja ta nästa steg, så infann den sig. Julkänslan. Då spelar det ingen roll att regnet öser ner och det är grått och höstigt. Snart kommer den härliga JULEN!!
 
 
 
Och för att tiden fram tills dess inte skall vara alltför sorglig och långsam, kan man ju hitta på en massa mysiga och trevliga saker. Lite sånt här funderar jag på:
 
- Höststäda: jag skall städa trädgård, vind, förråd, barnens garderober, Facebook och Instagram, bilen, köksskåpen och tvättstugan. 
- Åka till Ullared: julklapparna måste köpas och Mr P får snällt åka med.
- Kusinmys hos bästa M: krypa upp i soffan, dricka te (eller vin för den som hellre vill det) och prata om livet. Gråta en skvätt och skratta en del. För det är min kusin M förbaskat bra på (även om mitt besök blir en överraskning). 
- Planera en minisemester till våren med min bästa vän A (som verkligen inte vet något om mina planer....). Jag funderar på Köpenhamn. Vi får se vad hon säger om det...
- Tänka ut hur W:s rum skall inredas, nu när vi börjar närma oss tapetsering. Efter några veckor på extrasäng i syrrans rum, med leksaker i vårt sovrum, börjar vi alla ledsna på kaoset. 
- Julgodis: vilka julgodis skall jag göra i år? Och vilket godis brukade brorsan göra som man inte kan klara sig utan? Traditionerna måste ju hänga med lite till, eller så tar vi en traditionspaus och hittar på något nytt. Det sista lät mer som jag...
 
Just nu vill jag i och för sig helst sova och det i ungefär en vecka, utan att bli störd. Utan små tassande kalla fötter som väcker mej och utan små barn som skall sova näsa mot näsa, med den lilla armen runt min hals. Och utan en barnfot på kinden precis när man somnat. Det hade nog varit det bästa just nu. 

Äntligen julkänsla!!!

0 Läs mer >>
Ett livstecken på bloggen så här på fredagskvällen. Livet rullar på, ibland upp och ibland ner. Brorsans ord har jag med mej: se positivt på livet.

Så här kommer några saker som är positivt idag:
- min familj är himla bra. Mr P, knasbollen och knäppgöken. Tokigare ungar får man leta efter.
- jag skall på ett spännande seminarium på onsdag om IT-säkerhet. Jag hoppas jag skall fyllas av inspiration.
- vår nya toastol. Tänk att bli av med en gammal ful ssk av årgång 1969, som slösade vatten hela tiden. Vattenräkningen borde bli intressant.- vår nya luftvärmepump. En hel vinter klarade vi oss utan, med hjälp av filtar, tröjor och tjocka sockar. Positivt att inte frysa.
- i morgon kommer kusinerna på besök. Så härligt att få rå om dem lite mitt i det jobbiga. Och knäppgöken och knasbollen lär pigga upp dem
- så skönt att det är helg.
- och tacksam för de fina blommorna jag fått från jobbet. Och från mina fina vänner (fast de finns inte på bild)Sov gott och ta hand om varandra.

Fredagskväll