Hönan eller ägget?

Det var 9-årskalas i helgen. Knäppgöken och hennes kompis Viktor bjöd in hela klassen plus några till på badkalas nere i Fjärås simhall. 
 
Upplägget var att man först åt pannkakor med sylt, grädde eller mjukglass i en halvtimme. Därefter var det fritt bad i en timme, bara vi i hela simhallen. Problemet var att barn som vill börja bada, äter sina pannkakor på några minuter och kvar var det 28 minuter innan det var dags för att hoppa i plurret. Det första barnet som var klart, är en rolig liten tjej som heter Agnes, undrade vad hon skulle göra nu. "Tja", sa jag, "tänk på något kul en stund". Genast svarade hon "Då skall jag tänka på en lurig fråga: Vilket kom först, hönan eller ägget!". 
 
Genast började halva bordet diskutera denna eviga fråga. Många teorier lades fram och diskussionen blev rätt högljudd. Och där stod jag och bara skrattade åt det absurda, att ett antal 9-åringar, på ett badkalas, diskuterar vilket som kom först: hönan eller ägget. 
 
Om någon undrar, så gick kalaset alldeles utmärkt. 19 barn (och en pappa, dock inte Mr P) hoppade i plurret och lika många kom upp igen efter en timme. 
 
 

Jag tror jag är kär!!!

Ni som känner mej vet att jag är en pappersnörd av rang, jag älskar alla vackra papper som finns. Men jag tror nog ändå att jag älskar tapeter mest av allt! 
 
Jag följer många tapettillverkare och leverantörer på Instagram och jag slukar alla nya kollektioner som kommer ut på marknaden. Jag drömmer och planerar. Med tapeter kan man förändra ett rums uttryck och känsla, mycket mer än en målad vägg tycker jag. Tyvärr har jag inte många väggar kvar hemma att tapetsera. Några finns men andra tapeter är jag så hemskt nöjd med att jag inte vill tapetsera över dem. Som t ex våra fåglar i hallen. Eller blommorna i sovrummet! Blir lycklig varje gång jag kommer in där. 
 
Och nu har jag sett en underbar kollektion, som inte släppts än. Midbec har tillsammans med Hanna Wendelbo lanserat hennes senaste tapetkollektion. Så jäkla underbar att jag tror jag smäller av. Det är nu jag är kär, om du inte förstod det.
 
Jag har letat efter en tapet till vårt matrum, i en halv evighet, och vips kom en hel kollektion som jag kan välja från. Frågan är hur jag skall kunna välja! Alla är ju lika vackra. Jag tänker att vi skall sitta och äta som om vi var i ett växthus eller på en äng. Och vips kom tapeterna med ängskänsla! I love it!! 
 
Den här, Maj, är ju så underbar att man inte vet vad man heter längre! (bilder från Midbec och Hanna Wendelbos blogg)
 
 
Eller vackra härliga Juni, man vill ju bara lägga sig ner och lukta på blommorna. 
 
 
Som en sommaräng året om! 
 
Så nu Mr P, nu blir det omtapetsering hemma. Bara så du vet! Sen fortsätter vi med kidsens rum, fast utan blommor kan jag tänka mej. 
Visa fler inlägg