Kulturnatta

Igår var det Kulturnatta här i Göteborg. Min kompis Anna och jag är flitiga deltagare även om det nu var några år sen sist. Jag tror vi gjorde vår första redan 1992.

Kulturnatta är tillfället när man får se och uppleva allt som man normalt inte gör. Stan fylls med en härlig blandning av människor och happenings. Och de allra flesta aktiviterna är gratis, bara en sån sak. Det är bara på Kulturnatta man ser den gamla damen med lila basker på samma ställen som 20-30-åringarna med dreadlocks och "alternativ klädsel", med de "lite finare" damerna från Örgryte och "kulturella wannabe"-ungdomar som skall vara lite svåra. Halva nöjet är att gå och spana på alla människor. Nån gång skulle jag vilja gå runt och fotografera all olika människor, för det är så härligt att alla olika finns.

När programmet släpps börjar det roliga. Anna och jag lägger upp var sin rutt, vi mailar och diskuterar för att få till det bästa av kvällen. I år var vi sugna på en Queer-stadsvandring, en statyvandring i Trädgårdsföreningen, lite konserter här och var. Och som back-up-plan finns alltid alla gallerier som håller öppet, där man kan gå in och värma sig och kanske få lite vin eller nåt litet att äta.

Vi träffas alltid på en restaurang, äter gott och planerar lite till. I går tog pratandet över planerandet och vips, så missade vi alla vandringar. Då fick vi planera om.

Vi tog en liten tur in i Trädgårdsföreningen, som var vackert upplyst. På andra sidan kanalen var det en konsert med ett gäng tjejer. Coolt och annorlunda att stå bland träden i mörkret och se en konsert.







I Palmhuset var det en mysig, men lite annorlunda, konsert med slagverkare och blåsare. Så mysigt att sitta bland palmerna, i ett halvupplyst glashus, och lyssna på musik. Sen gick vi runt en stund och tittade på näckrosen som blommade.













Dicksonska palatset var öppet och hade guider som berättade om huset. Ett helt fantastiskt hus.




Vi sprang in en kort sväng på Röhsska museet men i år kändes det inte lockande. Så vi satte oss på en restaurang och tog en kaffedrink.



Efter nån timme tog jag taxi hem. Då var klockan strax efter 22..... Inte så mycket natt eller kultur heller för den delen. Fast vad gör det när man har haft det kul.
#1 - - Catharina:

Strax efter 22 minsann, oj, oj! En sån nattsuddare du är vännen;) Fördelen är väl förstås att du säkert var rasande pigg dagen efter. Många vuxenpoäng på det hörru;) Angående ditt inlägg om lillkillens kalas så håller jag fullständigt med dig. Klart man hör av sig direkt huruvida man kommer eller ej. Du är knappast något kontrollfreak för att du tycker så. Nä, skärpning vet ja ni som inte hörde av er, hrmpf!!!;I