Ett dag på Liseberg

Vi åkte till Liseberg. Vädret var perfekt. Köerna var överkomliga. Barnen taggade och förädrarna åksugna. Alla fick åkband, det är ju så smidigt. Lunch åts på Järnvägsrestaurangen, så skönt att få riktig mat istället för snabbmaten som ingen blir mätt på länge. Vi åt glass och spunnet socker. Och vi åkte massor.

Knasbollen åker allt han får, han är nyfiken och tuff och älskar allt. Knäppisen har varit galen i Rabalder sen hon fick åka den för första gången (för 26 cm sen...) och förra året åkte hon Flumride och skrek "ALDRIG MER". Det hade hon glömt i år.... Och vad hon älskade den, Flumride.

Och hon älskade Jukebox och Virvelvinden och Kållerado. Hon ville bara åka om och om igen. Men när vi undrade om hon ville åka Lisebergsbanan svarade hon "Jag är inte redo än, måste värma upp lite till". Så vi åkte Rabalder och Kaffekopparna och Lisebergshjulet (här höll höjdrädda mamman på att svimma.... Vad skulle jag där att göra???).

Men till slut gjorde vi det, vi åkte Lisebergsbanan. Jag och Knasbollen åkte framför Mr P och Knäppisen, och vi skrattade hela tiden. Emellanåt sneglade jag bak på Knäppisen för att se hur det gick. Det gick bra. Hon skrattade så hon tjöt. När allt var slut ville hon åka igen. Fast 40 min kö igen lockade ingen, så vi åkte Flumride igen. Och Knasbollen blev helt genomblöt. Tänk att man kan skratta så när ens barn är helt dränkt.


Till slut var alla nöjda med åkandet och spelandet började. Godis behövde vi inte efter besöket i Danmark, men vi spelade bara för några kronor. Och vann 2 kg Toblerone... Och en jättepåse Ahlgrens limousiner... Vi som inte behövde nåt....

8,5 timmar senare åkte ett trött gäng hemåt. Rekord för oss. Och vad mycket roligare det var att alla åker tillsammans. Det var längesen vi skrattade så mycket tillsammans, nästa hela tiden faktiskt. Och så kul att inte behöva tillbringa hela tiden i Kaninlandet, med en tjej som fortfarande avskyr alla kaniner....