London Baby! - dag 2

Det sköna med en stadssemester, till skillnad mot en solsemester när man måste upp tidigt för att få en solstol före alla pensionärer, är att man kan ta det lugnt på morgonen. Det är ju ändå inget som öppnar förrän vid 10-tiden. Så igår gick vi upp vid 8 (det är faktiskt sovmorgon när msn har morgonpigga barn), duschade och gick ner till frukosten.

Vi tog tunnelbanan in till Covent Garden och tillbringade nästan hela dagen där. Kollade butiker, fikade, tittade på några av alla dessa gatuartister som finns där. Vi såg en galen engelsman, med blått hår, kalsonger med brittiska flaggan på och med brittiskmönstrade tofsar på tuttarna. Han gjorde nåt trick med spikmattor. Sen var det en annan kille som tryckte in sig i en liten låda, en tjej som gjorde utbrytartrick och ett dansande skelett. De finns överallt och är väldigt underhållande.

 

Innan vi åkte hade vi hittat en bild på en gränd med färgglada hus, som vi letade efter. Och vi hittade den! Neals Yard hette den och var supermysig. Fullpackad av folk men klart sevärd.Vi gick och gick och gick. Kidsen var tåliga som aldrig förr. Mr P fotade som värsta galningen. Vädret var precis lagom varmt. Vi vilade i gräset på Leicester Square och kidsen lekte i fontänen.
Vi tog en drink på en uteservering i en gränd, intill Regent street, granne med en av Gordon Ramsyes restauranger. Här var det en hård och allvarlig vakt, som barskt sa att kidsen bara fick vara på uteserveringen till kl 19. När sen knasbollen gick med in för att hjälpa Mr P att bära ut drickorna, rusade vakten in och körde ut honom, för barn får inte vara vid en bar. Knasbollen kom gråtande ut och förstod inte varför. Inte illa att ha blivit utslängd från en bar vid knappa tio-årsålder.

 

Vi avslutade med berömda Carnaby Street. Väldigt mysigt men oj vad mycket folk! Det var dags för alla kostymmänniskor att ta en öl efter jobbet. Spontana utserveringar överallt. Självklart gick vi utanför det berömda varuhuset Liberty (har ni sett TV-serien därfrån?).

När vi tog tunnelbanan tillbaka insåg vi att det var en korkad sak att göra. Det var ju mitt i rusningen, vi fick knappast plats. Men "hem" till Bayswater kom vi och åt middag innan vi gick till hotellet. 11.5 timmar från det vi lämnade hotellet på morgonen återvände vi. Två extremt trötta (men väldigt duktiga) kids somnade väldigt fort.

Dagens steg: 17 358