Sportlovsnöje

Tog ledigt några dagar på sportlovet. Bäst att passa på när det fanns två stackars föräldradagar kvar, som snart försvinner. 


Kidsen och jag tog tåget in till stan och gick på Konstmuseet. Museibesök är ju ett billigt och roligt nöje, för ynka 40 kr per år kan man gå in gratis på alla stans museum. 

Konstmuseet är alltid lika kul att gå på. Det finns alltid något nytt att se och just nu är det en utställning med Tove Jansson.

Vi gick runt och kollade på Muminbilder och allt annat hon gjort. Och jag lärde mej mycket om henne jag inte visste innan. För kidsen fanns det uppgifter att utföra genom hela utställningen, saker att räkna och upptäcka. Små grottor med mysiga kuddar att sitta på och läsa Muminböcker. 

Efter att ha kollat in alla andra tavlor, blev vi hungriga och lämnade Götaplatsen. Det hade varit trevligt att kunna säga att vi strosade nerför Avenyn, men det var snarare en lättare språngmarsch i regnet. In på mysiga Joe Farellis där vi åt lunch, i lugn och ro. Vi hade tänkt att fortsätta med Stadsmuséet efter lunchen, men då blev vi trötta och tog tåget hem. 


En dag full med konst, mat och mysigt häng med mina kids, det var en härlig sportlovsdag. I morgon kör vi Disneyfilm på bion i Kungsbacka.